Pages

2009-02-07

Sriuba su fetos sūriu

Pirmą kartą ši sriuba manęs nesužavėjo, greičiausiai dariau kažką ne taip. Arba tiesiog mano receptoriai nepratę prie acto ir per daug druskos :) Tad antrą kartą gaminau pagal save ir gavosi fantastiškai ir svarbiausia greitai :) Be to Vidmantas prikalbino dar ir fotkinti, tai šį kartą receptas su nuotraukomis, nors jos ir neįspūdingos :)
Keturiems asmenims reikės:

500 ml sultinio, 3 česnako skiltelių.

Užvirinę sultinį sudedame česnako skilteles, aš jas susmulkinau, ir uždengus puodą paviriname 5 min. ant mažos ugnies.

200 ml jogurto be priedų, 1 šaukštas miltų. Jogurtą sumaišome su miltais ir pamažu supilame į sultinį ir paverdame dar 5 min. Turėtų gautis kažkas panašaus.

150 ml grietinėlės kavai.

Supilame grietinėlę ir pakaitiname kelias minutes. Pagardiname pipirais.
120 g fetos, 1 šaukštas baltojo vyno acto. Sudedame susmulkintą fetos sūrį išmaišome ir supilame vyno actą. Antrą kartą gaminant acto nedėjau ir man labiau patiko. Taip pat papildomai nedėjau ir druskos, nors receptas siūlo, bet man pakako ir jogurto bei fetos sūrumo. Vaizdelis nelabai skiriasi nuo prieš tai buvusio.

Galimi priedai: 3 pomidorai, 0,5 agurko, 4 batono riekelės, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai prieskoninių žolelių. Sriuba patiekiama su skrudinto batono kubeliais, agurko ir pomidorų gabaliukais, apibarstyta prieskoninėmis žolelėmis. Nors nebūtina. Na ir jei pasitelksite fantaziją, tai su priedais tas puodas turėtų atrodyti panašiai kaip šis paveikslėlis:

/Šaltinis: Žurnalo ManoNamai receptai "Sriubos"/
P.S. Rašoma, kad geriausiai tinka veršienos arba daržovių sultiniu. Nors bandžiau ir kitus ir visai neblogai gavos.

1 comment:

Anonymous said...

Aciu aciu :)