Pages

2009-11-28

Morkų sriuba

Viena mėgstamiausių mano sriubų, galėčiau valgyt ir valgyt :)

Keturiems asmenims:4 morkos, 300 g. faršo, 2 svogūnai, 2 pomidorai, 2 šaukštai sviesto, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 aitriosios paprikos ankšties, 500 ml sultinio, 400 ml pieno.




Supjaustyti svogūnus ir morkas (arba stambiai sutarkuoti). Į troškintuvą įdėti sviesto ir pakepti morkas, faršą ir svogūnus. Aš tai darau paprastam puode.





Įdėti susmulkintą aitriąją papriką, pomidorus, druską, prieskonius, supilti sultinį. Uždengti dangčiu ir virti ~15 min. Jei norite švelnios sriubos, kuri beje taip pat labai skani, nedėkite aitrosios paprikos.







Supilti pieną, užvirti. Jei dietinatės manau galima apsieiti ir be pieno.









Prieš patiekiant galima užbarstyti tarkuoto sūrio. Ar su sūriu ar be sūrio fantastiškai skanu :) Manau dabar jau tikit, kad tai viena mėgstamiausių mano sriubų. :)



/Šaltinis: Žurnalo ManoNamai receptai "Sriubos"/

No comments: