Pages

2010-02-24

Agora

Tai filmas apie Aleksandriją, garsiąją Aleksandrijos biblioteką, religinius konfliktus, mokslą, filosofiją, valdžią ir t.t. Čia jau kaip kas jus domina. Nemėgstat žiaurių žudynių vaizdų galite grožėtis architektūriniais tų laikų sprendimais. Bent jau tiek kiek filmo kūrėjai sugebėjo atskleist. Nežinau architektūros istorijos, tad negaliu komentuoti apie autentiškumą.
Filmas anglų kalbą, bet filme pateikiami komentarai spėju kad ispaniškai parašyti. Deja tų vietų nesupratau. Būtų įdomu sužinoti ar filmas gryna fikcija, ar buvo remtasi istorinėmis žiniomis? Šis klausimas kilo dėl parodytų religinių konfliktų. Pažiūrėjus filmą visas religijas norisi apšaukti tiesiog sektomis ir pačiai grįžti į pagonybę, bedievybę ar kaip tai pavadinsit. (niekada nebuvau uoli katalikė)
Nors šiaip filmas patiko ir labiausiai įstrigo frazė, pasakyta filosofės vyskupui: "you don't question what you believe, you can not, I must"

3 comments:

Kazyma said...

Filmas yra remtas istoriniais faktais, kiek tų faktų teišlikę (http://en.wikipedia.org/wiki/Hypatia#Death). Tačiau jei jau kilo mintis, jog religija gal ir nėra toks šventas ir sakralus reikalas, kaip kad parapijos kunigėlis norėtų, kad žmonės tikėtų, didžiai rekomenduoju šią knygą paklausyti - http://thepiratebay.org/torrent/3971205/Christopher_Hitchens_-_God_is_not_Great

Kazyma said...

http://thepiratebay.org/torrent/4623233/God_is_not_Great_-_Christopher_Hitchens

raimonda said...

Ačiū, parsisiunčiau reiks paklausyt :) Knygos man dabar kaip išsigelbėjimas, bo visai užsikasčiau tarp puodų ir sauskelnių :)))